Total wint award voor leiderschap in nieuwe energie

Posted by Total Gas & Power on 2-nov-2016 13:50:59

Total is trotse winnaar van de Energy Intelligence Award 2016. Deze prestigieuze award wordt uitgereikt aan organisaties die vooroplopen in de transitie naar duurzame energie. Total maakte duurzaamheid een integraal onderdeel van haar bedrijfsstrategie. Daarmee heeft de organisatie zich volgens Energy Intelligence bewezen als koploper onder de grote oliemaatschappijen op het gebied van klimaatbescherming.

Duurzaamheid als hart van de bedrijfsstrategie

De award werd op 18 oktober uitgereikt op de Oil & Money Conference in Londen. Lauren Craft, redacteur bij Energy Intelligence: ‘Total blinkt uit ten opzichte van collega’s als het gaat om schone energie. Bovendien voegt Total daad bij woord door ambitieuze doelen te stellen en substantiële investeringen te doen. Duurzaamheid vormt het hart van Total’s bedrijfsstrategie.’

Uitreking award Energy Intelligence aan Total CEO Patrick Poyanné

Dé verantwoordelijke energiemaatschappij

Total claimde eerder dé verantwoordelijke energiemaatschappij te willen worden. Met de grootschalige samenwerking met SunPower werd de organisatie al wereldleider in zonne-energie. Ook de recente overname van Franse accuontwikkelaar Saft en Belgische groene energieleverancier Lampiris passen in deze duurzame strategie. De investeringen van Total strekken zich ver uit: van de opslag van energie tot biobrandstoffen, zonnecellen en windenergie.

De energie van de 21ste eeuw

Doelstelling is om in 2035 een koolstofmix te hebben met tenminste 60% aardgas, een schoner alternatief voor steenkool. Biobrandstoffen en zonne-energie moeten over 20 jaar 20% van het bedrijfsportfolio uitmaken. Total wil bovendien een industriële speler worden in de elektriciteitsmarkt – volgens CEO Patrick Pouyanné ‘de energie van de 21ste eeuw’. Pouyanné benadrukt het belang van het klimaatakkoord van Parijs bij deze beslissing. Total is een van de eerste oliebedrijven die expliciet rekening houdt met de 2 graden-doelstelling in haar investeringsbeleid. 

Topics: Groene energie, Innovatie, Duurzaamheid

 

 

 

Total Klimaatrapport Download Total's Duurzaamheidsstrategie (PDF)

Inschrijven nieuwe updates

Recente updates