Alternatieve brandstoffen voor grootverbruikers

De 4 meest interessante opties op een rij

pitpoint-alternatieve-brandstoffen-grootverbruikersTotal Gas & Power investeert de komende jaren fors in de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen, samen met Total-bedrijf PitPoint. Voor de meeste van deze oplossingen geldt dat het voor grootverbruikers van energie nu al interessant is om op over te stappen.

CNG/Groengas

CNG (Compressed Natural Gas) is aardgas dat onder hoge druk is gezet. Hoewel dit ook een fossiele brandstof is, is de uitstoot van schadelijke stoffen vele malen lager. Rijden op CNG betekent in de meeste gevallen een CO2-reductie van 80% ten opzichte van benzine en 75% ten opzichte van diesel. CNG is in veel gevallen al goedkoper dan rijden op benzine en diesel. Inmiddels is er een landelijk dekkend netwerk van aardgastankstations, dus tanken kan overal. Maar met een eigen wagenpark kan het heel interessant zijn om uw eigen CNG tankstation aan te leggen. De kostenbesparing, de reductie in de CO2 uitstoot en andere voordelen kan PitPoint per bedrijf berekenen.

LNG

LNG (Liquified Natural Gas) is aardgas gekoeld tot een temperatuur van -162°C. Bij die temperatuur wordt aardgas vloeibaar en neemt het 600 keer minder ruimte in beslag. In de brandstoftank van een vrachtauto of schip wordt het niet meer gekoeld. Door de langzame opwarming, wordt LNG vanzelf weer gas en kan de motor het gebruiken als brandstof. LNG heeft dus dezelfde voordelen als CNG en is geschikt voor lange afstanden.

Waterstof

Waterstof als brandstof is nog in ontwikkeling. Toch investeren we samen met PitPoint flink in deze nieuwe technologie. Er zijn in Nederland enkele tankstations waar waterstof kan worden getankt. In theorie is waterstof misschien wel de duurzaamste vorm van brandstof. Het kan namelijk 100% hernieuwbaar en schoon zijn, als het waterstof wordt gemaakt door elektrolyse op zonne- of windenergie. Het enige restproduct is water, wat weer terug de natuur in kan. De potentie van deze technologie is enorm. Op termijn gaat dit concurreren met andere brandstoffen.

Elektriciteit

Rijden op elektriciteit gebeurt in de praktijk al heel veel. Met name openbaar vervoer en transport en bezorging in steden gaat al voor een groot deel elektrisch. Eigen laadpalen die passen bij uw wagenpark zijn vaak een belangrijke voorwaarde, evenals eigen energie opwekcapaciteit. Total-bedrijf Pitpoint ontwerpt, realiseert en beheert elektrische laadpalen, ook voor grootverbruikers.

De druk voor verandering groeit

Samen met PitPoint werkt Total Gas & Power aan het terugdringen van de gevolgen van klimaatverandering. Nu de fossiele brandstofvoorraad opraakt, de roep om duurzaamheid blijft groeien en er steeds meer maatregelen worden getroffen, is het echt tijd om alternatieve brandstoffen te overwegen.

Wilt u meer weten over passende alternatieve brandstoffen voor grootzakelijke verbruikers? Neem contact op met een van onze adviseurs, of vul het contactformulier in.

Contact