Agrarische sector

Werkt u in de agrarische sector? Dan helpen we u graag met de energietransitie van uw bedrijf. Want als u het slim aanpakt, kunt u uw investeringen in duurzame energie ook snel weer terugverdienen. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de agrarische sector.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Menu

Waarom goed licht belangrijk is

Uit de nieuwe versie van de Europese Ecodesign Richtlijn blijkt dat er ecologische eisen aan tl-buizen worden gesteld. Hierdoor wordt tl-verlichting uitgefaseerd en vervangen door led-varianten. In deze blog vertellen we de voordelige toepassingen van led in de agrarische sector.

Lees de blog

pexels-freestocksorg-69170-m

Whitepaper: In 6 stappen naar Smart Energy management

De agrarische sector is een belangrijke als het gaat om het behalen van de klimaatdoelstellingen. Heeft u al concreet energiebeleid geformuleerd? We helpen u in 6 stappen.

Download de whitepaper

tractor

Drie keer besparen in uw agrarische bedrijf

De agrarische sector is een belangrijke partij in het realiseren van de afspraken uit het Klimaatakkoord. Op het gebied van energie moeten veel bedrijven aan nieuwe wettelijke verplichtingen voldoen. Maar ook voor uw eigen bedrijfsresultaten is energiebesparing van belang. Hoe gaat u hiermee de slag? En wanneer voldoet u aan de verplichtingen?

Lees verder

spencer-pugh-uzDCTCx6GXE-unsplash

Subsidies en fiscale regelingen in de agrarische sector

Om de gestelde klimaatdoelen te halen moet de agrarische sector verduurzamen. Dat vraagt dat om flinke investeringen. Om u hierbij te helpen bestaan er verschillende subsidies en fiscale voordelen. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij. 

Lees verder

Landbouw-zonnepanelen

Energiebesparing in 3 stappen: van inzicht in verbruik naar maatregelen

Leer in 3 stappen hoe u inzicht krijgt in uw zakelijke energieverbruik, hoe u hierop bespaart in een agrarisch bedrijf én welke maatregelen wettelijk verplicht zijn.

Lees verder en download factsheet

landbouw-unsplash-1

Waar staat de agrarische sector in de energietransitie?

Hoe ver bent u met het verduurzamen van uw bedrijf? De agrarische sector moet aan bepaalde wettelijke verplichtingen voldoen. Sommige agrarische bedrijven gaan zelfs nog een stapje verder in de energietransitie. Benieuwd wat u kan leren van collega’s uit uw sector? Doe mee aan de Nationale Benchmark Smart Energy Management 2020 en ontdek uw positie!

Lees verder

agrarisch-bovenaanzicht-veld-tractor-unsplash__FitMaxWzkzMCwzMzZd