Actueel

U leest hieronder actuele berichten over de energiemarkt. Wij informeren u graag met de laatste updates, zodat u uw energie zo goedkoop mogelijk kunt inkopen. Wilt u deze updates ontvangen in uw mailbox? Schrijf u dan in voor onze Daily Gas Reports of de wekelijkse energierapporten.

Inschrijven

 

Menu

Nieuws uit uw sector

Kies uw sector voor blogs, handige factsheets en nieuws uit uw branche.

NTA 8800: Nieuw energielabel voor gebouwen

Vanaf 1 januari 2021 moeten gebouwen voldoen aan een nieuwe bepalingsmethode. De methode is geschikt voor alle gebouwen en sluit aan bij de trias energetica: het beperken van het energiegebruik, zoveel mogelijk hernieuwbare energie en efficiënt benutten van fossiele energie.

Lees de blog

TOT

Energietarieven in 2021

Vanaf 1 januari 2021 veranderen de tarieven voor energie. De belasting op energie, maar ook de netbeheerkosten en de vermindering energiebelasting verandert. We zetten de belangrijkste voor u op een rij.

Lees de blog

kleingeld

Offertes vergelijken: let hier op

Het is belangrijk voor uw portemonnee om goed de verschillende offertes te vergelijken. Maar waar moet u dan op letten, en waar betaalt u nou precies voor? We leggen het u stap voor stap uit, zodat u moeiteloos de beste offerte kunt kiezen.

Lees de blog

calculator

Uitdagingen van grootzakelijke bedrijven

Op donderdag 12 november nemen we deel aan het Retail Strategy Platform van Management Events. We spreken digitaal met grootzakelijke retailbedrijven en winkelketens over hun energie-uitdagingen. Waar lopen zij tegenaan?

Lees verder

Spotlight_NL

Wat betekent het verbod op tl-verlichting voor uw sector?

Door een verandering in Europese EcoDesign Richtlijnen voldoet de tl-lamp niet meer aan de ecologische eisen en daarom wordt de lamp vanaf september 2021 uitgefaseerd. Het perfecte moment om te kijken naar duurzame alternatieven.

Lees de blog

val-toch-_UjvWKW3Yx4-unsplash-c

Miljoenennota: Klimaat- en energiebelastingplannen voor 2021

Dinsdag 15 september 2020 was het Prinsjesdag, de dag waarop de plannen van het kabinet voor volgend jaar worden gepresenteerd in de Miljoenennota. We zetten de belangrijkste klimaat- en energiebelastingplannen voor u op een rij.

Lees alle veranderingen

micheile-henderson-lZ_4nPFKcV8-unsplash

De toekomst van TOTAL

Hoe is Total Gas & Power op weg naar een klimaatneutraal 2050? In deze BNR podcast Koplopers in Zakelijke Energie interviewt John van Schagen Arnaud Wyers, General Manager van Total Gas & Power Nederland.

Beluister de podcast

Still_arnaud

Fijne Duurzame Dinsdag!

Dinsdag 1 september staat in het teken van duurzaamheid. Duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van de samenleving worden aan het kabinet overhandigd.

Lees meer over Duurzame Dinsdag

DUDI-koffer-logo-v2-01

De effecten van de coronacrisis op de energiemarkt

De coronacrisis heeft veel impact op de wereld. Ook op de energiemarkt. Verschillende factoren zorgen ervoor dat de energieprijzen nu historisch laag zijn. Wilt u voor de toekomst zeker zijn van lage energietarieven? Dan kan het verstandig zijn om juist nu uw energiecontract te verlengen.

Lees meer over de lage energieprijzen

Bureau

Gebrek aan beleid grootste uitdaging in het MKB

De grootste uitdaging in de energietransitie blijkt het gebrek aan beleid te zijn.  In deze blog zetten we drie stappen naar energiebeleid die u alvast kunt zetten.

Lees de blog

Windmolens

Benchmarkonderzoek Smart Energy Management onder groot energiegebruikers

Er is beweging in de energietransitie, maar ook gebrek aan visie en energiebeleid. Total Gas & Power Nederland heeft een nationaal benchmark onderzoek uitgevoerd onder meer dan 200 bedrijven in de zorg, industrie, retail en agrarische sector.

Lees meer en download het rapport

 

Benchmarkrapport

Bedrijfcontinuïteit tijdens de uitbraak van het Coronavirus

Het blijven leveren van onze diensten die onze klanten nodig hebben is onze prioriteit, even als het welzijn van onze medewerkers.  Het bedrijfscontinuïteitsplan van Total Gas & Power Nederland helpt hierbij.

Lees meer

martin-sanchez--VSicyd4c4A-unsplash

Ondernemers aan het woord

Zonnepanelen, energielabels, subsidies en kostenbesparing. Al deze onderwerpen kwamen aan bod op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer. Drie dagen lang hebben we de ervaringen van bezoekers gevraagd, smoothies uitgedeeld en ondernemers geïnterviewd over de verduurzaming van hun bedrijf.

Bekijk de video

Vakbeurs

Cruciale vragen over energiemanagement in uw bedrijf

Is uw energiebeleid data-gestuurd? Heeft u inzicht in uw total-cost-of-energy? Voldoet u aan alle nieuwe energie wet- en regelgeving? Dit zijn misschien geen alledaagse vragen, wel hele belangrijke. De antwoorden op deze en meer vragen bepalen namelijk hoe volwassen uw bedrijf is in Smart Energy Management.

Doe mee aan de Nationale Benchmark

benchmarkonderzoek-grootzakelijke-energieverbuikers-1

Betere energie voor de toekomst

Directeur van Total Gas & Power Nederland Arnaud Wyers vertelt over de ambitie van TOTAL, de samenwerking met duurzame alternatieven en hoe de internationale en lokale kennis ingezet wordt om bij te dragen aan de energietransitie.

Lees verder

Arnaud

Full Disclosure: waar komt onze opgewekte energie vandaan?

Iedere energieleverancier moet per 1 januari 2020 kunnen onderbouwen waar de stroom die ze leveren is opgewekt. Deze regelgeving staat in de energiemarkt bekend als Full Disclosure en is opgenomen in de wet Voortgang Energietransitie (wet VET). Wij leggen graag uit wat deze wet voor u betekent en hoe Total omgaat met deze verplichting.

Lees de blog

alternative-energy-blue-sky-boats-1046212

4 vragen over de EED-auditplicht

Een groot deel van de bedrijven moest voor 1 juli 2019 voldoen aan de informatieplicht. Nu, een paar maanden later, staat er een nieuwe verplichting voor de deur: de EED-auditplicht. Welke bedrijven moeten hieraan voldoen? Hoe voldoet u hieraan? En wat is de deadline? Wij geven antwoord op uw vragen. 

Bekijk de antwoorden

Twee

Total Direct Energie geeft nieuwe energie aan gelijknamige wielerploeg

Sinds april 2019 is Total Direct Energie de hoofdsponsor van de gelijknamige wielerploeg. TOTAL deelt de energie van de wielerploeg en volgt de prestaties van het team op de voet. 

Lees meer

 

Vier

Heeft uw bedrijf al voldaan aan de informatieplicht?

Voor 1 juli 2019 moesten veel bedrijven voldoen aan de informatieplicht. Uw bedrijf waarschijnlijk ook. Heeft u de deadline gemist? Lees hier hoe wij u kunnen helpen. 

Lees meer

Total_nr

Benchmarkonderzoek wijst uit: grootverbruikers in Nederland niet klaar voor energietransitie

Meer dan 60% van de grote bedrijven in Nederland schuift het verduurzamen naar de lange termijn.

Lees meer

Voorkant

Hoe groen is groene energie?

Groene energie. Het wordt steeds belangrijker door de klimaatverandering. Het staat hoog op de agenda van veel ondernemers. Vast ook op die van u.

Lees de blog

Stekker

Energierapport januari 2018

Lees de laatste ontwikkelingen in de energiemarkt. We updaten u over de trends, zodat u uw energie zo goedkoop mogelijk kunt inkopen.

Lees het rapport

 

zonnepanelen

Energierapport december 2017

In december 2017 waren er twee grote gebeurtenissen die van invloed waren op de energiemarkt.

Lees het rapport

Forties

Energierapport november 2017

Ook in november gebeurde er veel in de energiemarkt. We geven u een update over de laatste trends en ontwikkelingen.

Lees het rapport

windmolens

GoodPlanet Foundation en TOTAL tekenen samenwerkingsovereenkomst

GoodPlanet Foundation en Total gaan 8.400 biovergisters in Telangana State (India) inzetten. Het project is opgezet om 45.000 mensenlevens te verbeteren en bij te dragen aan de aanpak van klimaatverandering. 

Lees het bericht

 

GoodPlanet_Total_logo

Energierapport oktober 2017

Ook in oktober is er veel gebeurd in de energiemarkt. We updaten u over de laatste trends en ontwikkelingen, zodat u uw energie zo goedkoop mogelijk kunt inkopen.

Lees het rapport

andreas-gucklhorn-285561-unsplash-096658-edited

Energierapport september 2017

Elke maand updaten we u over de laatste trends en ontwikkelingen in de energiemarkt, zodat u uw energie zo goedkoop mogelijk kunt inkopen. Wat is er in september gebeurd?

Lees het rapport

Pipeline

Ambitieuze energieplannen in het nieuwe regeerakkoord

Het nieuwe Regeerakkoord 2017-2021 is dinsdag gepresenteerd. Een belangrijk speerpunt voor kabinet-Rutte III wordt duurzame energieWelke maatregelen gaat het nieuwe kabinet nemen op het gebied van energie in hun regeerperiode?

Lees de blog

windmills-391691_1920

TOTAL, Statoil en Shell tekenen voor samenwerking CO2-opslag

Op 2 oktober 2017 hebben Total E&P, Statoil en Shell een samenwerkingsovereenkomst getekend om stappen te maken in de ontwikkeling van een CO2-opslag op het Noorse continentaal plat.

 Lees het persbericht

Samenwerking

De miljoenennota 2018: energie nog even op een laag pitje

Het zit er weer op: Prinsjesdag 2017. Nu is het tijd om de rijksbegroting onder de loep te nemen. Het Klimaatakkoord van Parijs vraagt namelijk om een versnelling van de energietransitie.

Lees verder

Prinsjesdag