Actueel

U leest hieronder actuele berichten over de energiemarkt. Wij informeren u graag met de laatste updates, zodat u uw energie zo goedkoop mogelijk kunt inkopen. Wilt u deze updates ontvangen in uw mailbox? Schrijf u dan in voor onze Daily Gas Reports of de Maandelijkse Energierapporten.

Inschrijven

 

Menu

Betere energie voor de toekomst

Directeur van Total Gas & Power Nederland Arnaud Wyers vertelt over de ambitie van Total, de samenwerking met duurzame alternatieven en hoe de internationale en lokale kennis ingezet wordt om bij te dragen aan de energietransitie.

Lees verder

a_landscape

Total Gas & Power op de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer

De energietransitie is voor veel bedrijven een uitdaging. Iedereen moet op tijd voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving. Bent u er nog volop mee bezig, of bent u al een paar stappen verder in het verduurzamen van uw gebouw? Wij zijn benieuwd. Hoe pakt uw bedrijf dit aan? Total Gas & Power helpt u graag verder tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer.

Meld u aan als bezoeker

shutterstock_289273250-1

Full Disclosure: waar komt onze opgewekte energie vandaan?

Iedere energieleverancier moet per 1 januari 2020 kunnen onderbouwen waar de stroom die ze leveren is opgewekt. Deze regelgeving staat in de energiemarkt bekend als Full Disclosure en is opgenomen in de wet Voortgang Energietransitie (wet VET). Wij leggen graag uit wat deze wet voor u betekent en hoe Total omgaat met deze verplichting.

Lees de blog

alternative-energy-blue-sky-boats-1046212

4 vragen over de EED-auditplicht

Een groot deel van de bedrijven moest voor 1 juli 2019 voldoen aan de informatieplicht. Nu, een paar maanden later, staat er een nieuwe verplichting voor de deur: de EED-auditplicht. Welke bedrijven moeten hieraan voldoen? Hoe voldoet u hieraan? En wat is de deadline? Wij geven antwoord op uw vragen. 

Bekijk de antwoorden

Twee

Total Direct Energie geeft nieuwe energie aan gelijknamige wielerploeg

Sinds april 2019 is Total Direct Energie de hoofdsponsor van de gelijknamige wielerploeg. Total deelt de energie van de wielerploeg en volgt de prestaties van het team op de voet. 

Lees meer

 

Vier

Heeft uw bedrijf al voldaan aan de informatieplicht?

Voor 1 juli 2019 moesten veel bedrijven voldoen aan de informatieplicht. Uw bedrijf waarschijnlijk ook. Heeft u de deadline gemist? Lees hier hoe wij u kunnen helpen. 

Lees meer

Total_nr

Benchmarkonderzoek wijst uit: grootverbruikers in Nederland niet klaar voor energietransitie

Meer dan 60% van de grote bedrijven in Nederland schuift het verduurzamen naar de lange termijn.

Lees meer

Voorkant

Hoe groen is groene energie?

Groene energie. Het wordt steeds belangrijker door de klimaatverandering. Het staat hoog op de agenda van veel ondernemers. Vast ook op die van u.

Lees de blog

Stekker

De energiestrategie van Nederlandse grootzakelijke energieverbruikers

Total Gas & Power startte op 13 juni een benchmarkonderzoek onder grootverbruikers van energie en gas om in kaart te brengen wat de uitdagingen zijn.

Lees meer

benchmarkonderzoek-grootzakelijke-energieverbuikers

Energierapport januari 2018

Lees de laatste ontwikkelingen in de energiemarkt. We updaten u over de trends, zodat u uw energie zo goedkoop mogelijk kunt inkopen.

Lees het rapport

 

zonnepanelen

Energierapport december 2017

In december 2017 waren er twee grote gebeurtenissen die van invloed waren op de energiemarkt.

Lees het rapport

Forties

Energierapport november 2017

Ook in november gebeurde er veel in de energiemarkt. We geven u een update over de laatste trends en ontwikkelingen.

Lees het rapport

windmolens

GoodPlanet Foundation en Total tekenen samenwerkingsovereenkomst

GoodPlanet Foundation en Total gaan 8.400 biovergisters in Telangana State (India) inzetten. Het project is opgezet om 45.000 mensenlevens te verbeteren en bij te dragen aan de aanpak van klimaatverandering. 

Lees het bericht

 

GoodPlanet_Total_logo

Energierapport oktober 2017

Ook in oktober is er veel gebeurd in de energiemarkt. We updaten u over de laatste trends en ontwikkelingen, zodat u uw energie zo goedkoop mogelijk kunt inkopen.

Lees het rapport

andreas-gucklhorn-285561-unsplash-096658-edited

Energierapport september 2017

Elke maand updaten we u over de laatste trends en ontwikkelingen in de energiemarkt, zodat u uw energie zo goedkoop mogelijk kunt inkopen. Wat is er in september gebeurd?

Lees het rapport

Pipeline

Ambitieuze energieplannen in het nieuwe regeerakkoord

Het nieuwe Regeerakkoord 2017-2021 is dinsdag gepresenteerd. Een belangrijk speerpunt voor kabinet-Rutte III wordt duurzame energieWelke maatregelen gaat het nieuwe kabinet nemen op het gebied van energie in hun regeerperiode?

Lees de blog

windmills-391691_1920

Total, Statoil en Shell tekenen voor samenwerking CO2-opslag

Op 2 oktober 2017 hebben Total E&P, Statoil en Shell een samenwerkings-overeenkomst getekend om stappen te maken in de ontwikkeling van een
CO2-opslag op het Noorse continentaal plat.

 Lees het persbericht

Samenwerking

De miljoenennota 2018: energie nog even op een laag pitje

Het zit er weer op: Prinsjesdag 2017. Nu is het tijd om de rijksbegroting onder de loep te nemen. Het Klimaatakkoord van Parijs vraagt namelijk om een versnelling van de energietransitie.

Lees verder

Prinsjesdag